Praktisk Rådgivning / Inventering

Detta är ett hembesök med praktisk inriktning samt muntlig rådgivning. Du köper ett antal timmar där vi går runt i din trädgård så du kan ställa frågor som du har. Inga frågor är dumma frågor. Det kan handla om beskärningsinstruktioner eller skötsel din trädgård i största allmänhet – eller i detalj. Vi kan även jobba några timmar tillsammans så du kommer igång. Det är roligt när man vet hur man ska göra.

Du kan även få en muntlig inventering av vad som finns i din trädgård. Vi diskuterar vad som är värt att bevara då du kanske blivit ägare av en gammal trädgård. Vänta gärna med att röja o fälla träd tills efter vårt möte. Det tar mycket lång tid att växa upp, men några minuter att fälla ett träd. Nya växter är dyra och en del av det gamla kan kanske bli en bra grund att bygga på.

Om du redan nu tror att du kommer behöva mer än denna praktiskt inriktade hjälp kanske du ska gå direkt o läsa om formgivning eller detaljerad plan. Vi inleder alltid det med ett muntligt rådgivningsbesök på plats. Det är lätt att styra inriktningen som du vill , men alltid bra att veta i förväg om du behöver praktisk hjälp så verktygen kommer med.

Såhär får du ut mest av hembesöket:

1. Fundera på vilka frågeställningar som är viktiga för dig.
2. Be din kommun att ta fram en skalenlig situationsplan ( där ser man tomtgränser och byggnader) över din tomt, gärna i pdf format. Har du höjdskillnader är det bra att även be om höjdlinjer. Mejla den till SNITSIG så den finns tillhanda någon vecka innan besöket.

Villa Maria