Villa Råå

En barnfamilj kontaktade SNITSIG Trädgård & Landskap för att få hjälp med trädgårdsplanering för en romantisk och mysig trädgård på pittoreska Råå, ett litet fiskeläge i Nordvästra Skåne. Här finns både små barn och katt som inte får rymma samt önskemål om att ta hänsyn till Feng Shui, för att skapa harmoni och lycka även utomhus. De gillar att umgås och pyssla i sitt snyggt designade hem och nu även i sin lilla gröna välplanerade oas.

Du kan följa kundens fina och proffsiga blogg, under kategorin trädgård, där hon visar hur omvandlingen gått till från första hembesöket, under anläggningen och ända tills planteringen är klar. Bilderna som tagits av Jannice har SNITSIG fått lov att använda.

Bloggen heter Addsimplicity och är en av Sveriges största inredningsbloggar som numera ingår i Sköna Hem´s nättidning.
http://blogg.skonahem.com/addsimplicity/category/tradgard/page/3/

 

 

Så här såg det ut vid första besöket före alla trädgårdsplaner gjordes. Det speglar inte ägarnas varma personligheter eller deras önskemål, men blev en rolig design och anläggningsprocess.

 

Romantiska blommor passar in härpå Råå, ett gammalt mysigt fiskeläge längs Skånes västkust.

Här är det alldeles nyanlagt exakt efter SNITSIGs trädgårdsplanering. Ytan är liten, men nyttjad till max. Det fanns önskemål bland annat om mjuka former – och att ta hänsyn till Feng Shui. Där är ju Jannice egentligen är experten, men hon godkände SNITSIGs förslag på direkten. 

Staketet fick samma ton som de nymålade fina fönsterna och här visar sig en fin klematisblomma i solen.

 

En del av en av planskisserna med design från SNITSIG Trädgård & Landskap. 

En insynsskyddad och mysig uteplats med plats för utekök används mycket av familjen.

 

Ytan med stepstone av skifferhällar är här inte riktigt färdiganlagd, utan det fattas växter och lite annat. Fina materialövergångar måste göras med precision får att nå målet.

Trots att trädgården inte är så stor ryms det många fina växter under säsongen, som är så underbart att kunna plocka in.

 

Vita blommor poppar fram mer mot staketets färg än om det också vore målat i vitt.

Lite smutsiga toner i det rosa tonar ner känslan som annars kan bli något sockersöt. Inget fel i det, men inte det kunden ville åt.

 

Från trädgården upplever man havets krafter med sin fina sandstrand här på Råå, men mest upplever man den från det runda bordet med mysiga rottingstolar närmast i bild. Caféplatsen på en fin singelyta längst bort, har visat sig bli en annan favoritplats. Den gömmer sig numera lite bakom uppvuxna växter och en växtställning i metall. 

Det finns ytor inplanerade för små arrangemang lite här och var. Här ett fågelbad i rabatten.

Lila och blå toner använder vi också här i rabatterna.

Ett vin klättrar i entrén på en spaljé och ger en härlig medelhavskänsla, och vindruvor såklart.

 

Entrétrappan visade sig bli en mycket använd plats att slå sig ner på och att ha olika arrangemang på. Intill finns plats för ett s.k. altarbord som välkomnar besökaren med olika fina stilleben under årets säsongsväxlingar.

Klätterväxter boar om mot grannar och ger fina snittblommor till dukningen.

 

I de gamla frukträden som vi naturligtvis sparade kan man hänga fina saker till prydnad.

Det är nyplanterat och smått, och buxbomshäcken som varit uppgrävd ser lite ledsen ut, men repade sig sen. Placeringen av soptunnorna var ett bekymmer, men SNITSIG gav det en plats som både nås från trädgården och utifrån av sopgubbarna – och ägarna blev supernöjda.

Här har Jannice myst till det på altanen.

Här visas en annan vinkel på det gamla brygghuset före de hunnit måla och renovera det fint. Det blir en ombonad innergårdskänsla med fin återvunnen smågatsten.  Där man kan sitta på en bänk och grunna lite undanskymd från flanerande Rååbor.

 

Här har det gått några månader efter anläggningen och allt börjar få sin form och volym.