Villa Helsingborg II

För andra gången fick SNITSIG förtroendet att planera utemiljön till denna familj då de flyttat till ett helt nybyggt hus. Stilen skulle vara modern och stram, men med finess. De har ”downsizat” rejält från sitt enorma patricierhus, men har nu ändå plats för det som de egentligen önskade i trädgården. Och det är verkligen lättskött.

Såhär såg det ut före SNITSIGs trädgårdsarkitekt fick uppdraget att planera trädgården och forma en mysig plats som man vill vara på. Måhända är det litet intetsägande före, men det finns många grannar som inget har gjort åt sin lilla plätt utan har det så…

Snitsig planerade in ett modernt pergolatak och insynsskyddande spaljé för klätterväxter, och naturligtvis all annan grönska som gör att allt känns härligt på platsen. Stilen är modern precis som huset. 

Bild ur andra vinkeln på utgångsläget. Man blir sugen att göra allt bättre direkt, för vem vill ha det öppet mot det blåsiga gångstråket mellan huset. Även en liten trädgård kan SNITSIGs erfarna trädgårdsarkitekt göra mycket fint med.

En efterbild ur samma vinkel där man ser att olika material och färger möts i en fin harmoni. Trädäcket möter fint anlagd betongsten och lite dekorationssten, samt planteringsytorna som är så viktiga att få till. Gräsmattan tas bort helt eftersom det mest innebär jobb här. Bättre att använda rätt växter för enkel skötsel. Här finns också plats för lite fina piffgrejor även om trädgården är liten.

Här finns också plats för lite fina piffgrejor även om trädgården är liten.

Arkitektoniska spaljéer och pergolatak skapar en fin utemiljö. Nedåtriktad belysning skapar magisk stämning på kvällen. Murgrönan i en rektangulär form ger ett grönt blickfång även på vintern.