Villa Bjärehalvön

Familjen önskade sig en stilfull, ordnad, lite blommande trädgårdsdesign i harmoni med den moderna arkitektritade villan, men även med inspiration från naturen. Här finns nu inplanerat flera platser för stort umgänge i full havsutsikt eller avskildhet och lä. Besökande gäster har också fått en trevlig egen vrå utomhus i samma stil. Läget är så nära havet man kan komma med salt, sol och vind som härskar på platsen.

Trädgårdsdesign med gedigna material och yppersta anläggningsfinish i varje detalj, i kontrast till grova murar och prydnadsgräs blev en del av lösningen. Trädgården är professionellt anlagd av Stora Hults Trädgårdstjänst.

Bilden visar det karga läget nära havet i Torekov och hur det såg ut då Snitsigs trädgårdsdesigner fick uppdraget. Här finns det mycket roligt att göra.

Ännu en bild som visar utgångsläget men på entrésidan. Här kan det bara bli bättre…

Entrésidan är anlagd efter Snitsigs projektering av en stilren, lite stram utemiljö enligt kundens önskemål och anpassat till husets stil enligt SNITSIG. Anläggarna är precis klara och växterna har kommit i jorden så allt är lite smått. 

Här är det svåretablerat eftersom vinden viner i stort sett jämt och från olika håll. Silvriga plantor blir fina här.

Entrén känns lite modernt mäktig, men även enkel och passande för platsen som är mycket utsatt för vädrets nycker. De lavade stenmurarna i lokal sten är typisk för Torekov. Anläggarna, som ju är så himla duktiga och noggranna, fick för kunden inte göra dem perfekta eftersom det finns gamla ojämna murar intill. Det är en fin balans att åstadkomma det elegant enkla, men perfekta – för platsen.

Här är den mer skyddade innergården där mycket umgänge sker på den väl tilltagna uteplatsen. Moderna, extra stora granithällar med sågade kanter kommer hålla sig fina länge på denna plats. Enkla plank i svart färg kompletterar huset fint och växterna mjukar till allt det kantiga.

Rosa blommor var på önskelistan och helst rosor någonstans.

 

Fler silverrosa växter som tål läget.

Miljöskapande prydnadsgräs var ett annat önskemål. Här är det nyplanterat och litet men blir snart rejäla tuvor.

 

Blommor i blått och vitt ville ägarna också ha och det passar ju så fint.

Här saknas utemöblerna på uteplatsen närmast havet. De nyplanterade prydnadsgräsen svajar fint och lär dölja råkantstenen i framtiden. Här njuter man bäst solnedgången och utsikten mot Hallands Väderö.

Anläggare Magnus tar sig en stund att njuta av dem hänförande utsikten trots att han är uppvuxen inte långt bort… Här är anläggarna igång och det ser ju lite rörigt ut, som alltid. Det är ungefär då som oroliga kunder ibland hör av sig till Snitsig med frågor.

Nu har flaggstången kommit upp. Men Blåkullakvasten och lite annat längre bort tillhör grannen som av någon anledning tyckte att det passade att sätta upp detta då anläggningen här var klar.

 

En härlig vrå för besökande gäster att njuta av detta underbara havsnära läge i Torekov.

Söta blommor i vitt med rätt ståndort för denna plats.