Villa Stora Hult II

Familjen längtade till havet och byggde ett stort arkitektritat hus i trevliga Stora Hult på Bjärehalvön. De vände sig till Snitsig för att ”bädda in det” lite i grönska och bland annat få några uteplatser på väl valda platser. Utemöblerna har ännu inte kommit på plats, men här visar vi en altan…

Såhär såg samma vy ut vid rådgivningen inför trädgårdsdesignen. Helt öppet mot grannarna och fri lejd för rådjuren. Man önskade markera sin tomtgräns och med lite små medel börja boa om tomten. 

 

Det nyanlagda gräset sköts med robotgräsklippare förstås. Alla växter är här nyplanterade och kommer fylla ut betydligt mer i framtiden. Kortet är taget från den stora uteplatsen med pergolatak där man kan få skugga soliga dagar.

Bågsatt smågatsten på uppfarten håller mycket bra för slitaget bilen genererar och blir en hållbar lösning över lång tid. Skulle sen en sättning uppstå någon gång plockar man bara upp det berörda området, fixar sättningen och återanvänder samma smågatsten av granit.

Här håller anläggarna på och bygger pergolauteplatsen med naturstensgolv enligt trädgårdsdesignen. Såhär ser det ut längst bort i bilden då den just blivit klar. Många klätterväxter kommer växa till och bilda väggar och tak på platsen så det blir en mysig, skuggad hörna att dra sig undan vinden som härjar här nära havet. En typisk hammockhörna.