Villa Helt Enkelt

Den stilsäkra bloggerskan Anna-Malin, Helt Enkelt, kontaktade SNITSIG för att ta hjälp med trädgårdsdesign för sin privata trädgård. Det visade sig att SNITSIG träffade mitt i prick vad gäller formgivning, känsla och stil, enligt familjen. Trädgården blev en kravlös, mysig utemiljö undan offentligheten, samtidigt som den fungerar som en lite lågmäld, ruff och djärv bakgrund för alla de olika projekt och designidéer som Anna-­Malin vill testa och fotografera. Flera foton nedan har Anna-­Malin tagit.

Här kan du kika på Helt Enkelt’s instagram

  Så här såg det ut före SNITSIG påbörjande trädgårdsdesignen. Familjen var missnöjd med den tidigare designen och trädgården speglade inte alls kundens vision. Här fanns mycket potential till en fantastisk utemiljö, tänkte Snitsig.

   Såhär blev det sett från vardagsrummets stora glaspartier. En härlig poolmiljö och ökad rumslighet med enkla och lite stora grepp.

   Ett krux här var att ingången behövde skärmas av mot gatan och även trädgården för att skapa en ombonad känsla även då någon kommer på besök oanmäld. Kunden blev nöjd, helt enkelt…

   Upphöjda bäddar i trä och metall gör trädgården lättskött och lite stram.

   Klättrande växter på de arkitektoniska inslagen bäddar in allt och mjukar till. Sen styr man med sin skötsel hur mycket grönska man vill låta ta plats.

   Här ser vi spaljéer när det är nyanlagt och murgrönan är liten. Det kommer med tiden bli en grön vägg som förskönar allt hela året om.

    

   Fler klätterväxter ger variation till grönskan i trädgårdens design.

   Betonggolv, färgval och dimensioner i pergolataket ger en lite tuffare o modernare trädgårdskänsla. Det var, visade det sig, precis det som Helt Enkelt och hela familjen ville ha, för att kunna trivas och driva sin verksamhet vidare.

   Bambu rasslar skönt i trädgården och ger grönska året om- i Skåne.

   Här fick familjen det insynsskyddat, och lite olika rum. Praktiskt och snyggt.

   Ljusa blomtoner lyser upp i mörkare hörn.

   Olika material möter varandra i en skön harmoni då trädgårdsdesignen lyckas.

   Lättskött trädgård var på önskelistan och rätt växtval på rätt plats krävs då. 

   För att få det lättskött är det också bra med olika marktäckande växter.