Villa Ramlösa

Trädgårdsägarna ville bara ha pool och sen trädäck överallt, eftersom allt var så jobbigt med trädgården;) Grävaren tyckte det lät lite tråkigt och tillkallade SNITSIG då redan hela trädgården var uppgrävd och poolen var på väg. Bättre sent än aldrig! Efter ett inledande samtal överlämnades allt till SNITSIG att lösa så lättskött som det kunde bli, men med stil. Detta är deras respons när allt var klart:

”Det känns nästan ofattbart att det här är vår trädgård och det är mycket tack vare dig och din design, vi är mycket nöjda.”

Såhär såg det ut vid Snitsig Trädgårds rådgivningsbesök. Ganska rörigt, men som det brukar se ut då anläggningen startat.

Här är poolområdet på plats med ett litet poolhus, pergola och mysig uteplats intill. Familjen ville ha mycket trädäck, som är skönt att gå barfota på.

En del naturstensytor fick också plats samt växtbäddar med grönska som är lättskött. Det är nog det vanligaste kravet man får som trädgårdsarkitekt- att trädgården ska vara lättskött, men fin.

 

Fina spaljéer, plank och grindar behövs ofta då man bygger en poolmiljö.

Klätterväxter i växtspaljéer och växtställningar ökar rumsligheten och ger ofta blomning i flera flor. Med doftande växter blir sittplatsen härlig här och antyder en berså.

 

En plats för att sitta i skugga är också skön att ha ibland. Här är allt nyanlagt och växterna har ännu inte hunnit klättra i armeringsnätet eller växa till och göra platsen mer ombonad. Blommor att ta in för snitt är det många som vill ha.

Remonterande vita rosor, som här, uppskattas av många.

 

Pooltaket tar ganska stor yta i anspråk, men blir, då poolen är stängd, en fin plats för umgänge och vistelse. Här är inte pooltaket helt ihopskjutet. Notera den fina kanten som löper runt hela trädäckets sidor. Det är bra att välja duktiga anläggare som Audrius som vill göra det lilla extra för sina kunder.

I krukor är det fint att ha olika växttema olika år och säsong. Krassen här kan ju också ätas.

 

En härlig poolmiljö för många lata dagar. Nu känns det som om de har semester hemma varje dag – en av alla överlyckliga kommentarer som ägarna fällde efter allt var färdiganlagt.