Villa St Hult

I denna mysiga by vid havet har familjen byggt sitt arkitektritade drömhus, som nu mest fungerar som sommarbostad. Här samlas familj o vänner och de behöver rejäl plats för samvaro och lek utomhus. Känslan av ett ljust och somrigt Gotland, fast i skånestil har varit målet. Solen trilskas ibland, men känslan finns…

På rådgivningsmötet såg det ut såhär och huset var på god väg att bli klart. Familjen hade mycket oroliga tankar kring husarkitektens förslag till de vita stora pergolataken. På SNITSIGs inrådan behöll vi dem och det var ägarna sen glada för.

Nu är det nyplanterat och flera uteplatser i olika lägen har planerats av SNITSIGs landskapsingenjör. Ett nytt förråd ritades in och annat som skapar en insynsskyddad och härligt somrig tomt att mysa och slå dank i. En del köksodling skymtar också i bakgrunden.

Höga verbena vajar fint i vinden från havet och bakom skymtar kalkstensytor mot vitrappade fint svängda murar att sitta på. Ännu har utemöblerna inte hamnat på sina platser.

 

Alla växter är relativt små nu, men kommer snart bli fylliga o stora. Några stora flerstammiga buskträd att gå under mot grillplatsen gör den grusade ytan komplett med stepstone av kalksten – synd att det inte blev något kort på det…

Lite romantiska blommor i rosa, vitt, blått och lila var önskemålet och visst blommar det fint.