Villa Råå III

Denna designintresserade barnfamilj hade byggt till husets källarplan, och tog sen hjälp av SNITSIG med planeringen av sin trädgård. Ett trädäck fanns redan på plats intill den lilla stugan. Resten blev öppet för SNITSIGs förslag, och en yta reserverades för framtida poolmöjlighet. Havet är nära, men trädgården skyddas av huset från de värsta vindarna och barnen kan här leka fritt.

Här ser man det tillbyggda och soliga rummet i källarplan. Snitsigs trädgårdsdesigner planerade en utökad och stensatt terrass nedsänkt som en solgrop med fin stödmur runt. Uteplatsen ger en skön vistelse fri från den i stort sett ständigt närvarande blåsten här på västkusten. 

Före anläggningen såg det ut som ett grustag, som vanligt. Dessvärre hade de redan byggt en gedigen men konstigt planerad trappa som vi fick ändra på för att få en mycket bättre funktion. Tänk på att gärna kontakta din trädgårdsarkitekt FÖRE du gör dyra anläggningar själv. SNITSIG ser till helheten och att det både blir bra funktion och att det blir fint i stilen du gillar. På taket är det en altan precis utanför köket, som är så mysigt.

De gillar Austinrosor och det passar bra till huset i detta gamla fiskeläge med pittoreska smågator. Det är härligt på Råå.

 

Fler romantiska mormorsblommor såsom malva i förgrunden. Till höger i bild skymtar en köksbädd intill platsen för växthuset, som dessvärre inte kom med på bild

Somriga och torktåliga växter klarar läget här.

 

Här har vi kommit en bit på väg på anläggningsarbetet där schaktning och nivåer är klara. I de stora påsarna finns smågatstenen som ska bli golvet till ingången till trädgården.

Detta är samma yta sett från andra hållet med bl.a. inramande staket, metallkanter, stengången med diskret utebelysning som ger så fin effekt på kvällen.

 

Stödmuren i solgropen ger en mysigare känsla än man kanske först tror. Stenmönstret kallas romanum och består av granithällar med huggna kanter i olika storlekar. 

Någon hortensia fanns det också plats och läge för. 

 

Bakom lavendel och de höga prydnadsgräsen finns den nya fina trappan till solgropen, men den syns dessvärre inte här.