Archive

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsdesign-viken-skane-vaxtkomposition-formgivning

Villa Viken

En familj kontaktade SNITSIG och bad om hjälp med att röja en helt övervuxen trädgård och skapa en trädgårdsdesign som sammanfattades med orden somrigt, ljust och blommande – och som även stämde in i bykänslan här nära havet. De önskade sig en prunkande, blommande, böljande trädgård i olika färger med många rosor och mormorsväxter. Trädgårdsstilen är romantisk och avslappnad, och här tillbringar de gärna sina somrar och andra ledigheter.

04-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsarkitekt-raa-skane-utemiljo

Villa Råå III

Denna designintresserade barnfamilj hade byggt till husets källarplan, och tog sen hjälp av SNITSIG med planeringen av sin trädgård. Ett trädäck fanns redan på plats intill den lilla stugan. Resten blev öppet för SNITSIGs förslag, och en yta reserverades för framtida poolmöjlighet. Havet är nära, men trädgården skyddas av huset från de värsta vindarna och barnen kan här leka fritt.

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsplanering-helsingborg-modern

Villa Helsingborg

NCC vände sig till SNITSIG med en önskan att få hjälp att designa utemiljön och projektleda anläggningen till ett nybyggt radhus. Dessutom behövde de planteringshjälp och en del trädgårdsskötsel under försäljningstiden. Syftet var att visa hur fin trädgården kan bli med en relativt liten insats, samt att underlätta försäljningen av radhusen i området. Det blev till stor glädje och inspiration under hela visningstiden och långt in på hösten tills alla husen blev sålda. Extra nöjda blev de kunder som fick köpa visningshuset!

03-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsplanering-bjarehalvon-utemiljo-altan

Villa Stora Hult II

Familjen längtade till havet och byggde ett stort arkitektritat hus i trevliga Stora Hult på Bjärehalvön. De vände sig till Snitsig för att ”bädda in det” lite i grönska och bland annat få några uteplatser på väl valda platser. Utemöblerna har ännu inte kommit på plats, men här visar vi en altan…

01-snitsig-tradgard-och-landskap-idetradgard-sofiero-modern-pergola-tradgardsdesign-tradgardsarkitekt-landskapsingenjor

Sofiero idéträdgård

Mitt gröna rum var temat på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero slott och trädgård. Sofiero gav SNITSIG i uppdrag att planera och genomföra en stor idéträdgård framför slottets gräsmatta. Snitsig placerade sin design under några stora grönskande träd. Formgivningen fick ett modernt snitt som kontrast till platsen, vilket var något som många besökare visade sig uppskatta. Gula toner är det många som inte tycker om, men Snitsig visade här ett exempel på att även det kan fungera i modern trädgårdsdesign med rätt ton och sammanhang.

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsdesign-helsingborg-skane-formgivning-radhus

Villa Maria

En liten radhusträdgård i ett äldre område skulle insynsskyddas åt allmänningen och familjen bad SNITSIG om hjälp med trädgårdsplanering. De önskade sig en ganska strikt och modern designstil, men med en del blommande blickfång. Den befintliga uteplatsen blev generösare och SNITSIG hittade även rum till ännu en uteplats – att avnjuta frukosten på i morgonsol. Trädgården är nu lätt att sköta och mycket uppskattad.

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsarkitekt-kullahalvon-vaxtkomposition-havsnara

Villa Kullahalvön

Ett par ville ha hjälp med trädgårdsplanering av sin nybyggda tomt och önskade sig en modern, lite strikt men lättskött utemiljö, med några få blommande inslag. Det moderna tvåplanshuset gav ramen för formgivningen och det havsnära läget ståndorten för växtvalet. Den fantastiska havsutsikten har bevarats samtidigt som några platser för avskildhet i lä har skapats. Här bor och stortrivs de numera med sin trädgårdsdesign – och det är lättskött!

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsplanering-helsingborg-utemiljo-entre

Villa Tågaborg

Uppe på landborgen i Helsingborg ligger denna ståtliga villa. När SNITSIG blev kontaktad var en tillbyggnad gjord och entrén uppriven för förändring. Ett representativt intryck som var lättskött var önskemålet. En fin detalj var att yrkesskickliga anläggare bågsatte stor gatsten till infarten vid P-plats och garage.

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsarkitekt-raa-hamn-vaxtkomposition

Villa Råå hamn

Ett mycket seglings- och trädgårdsintresserat par ville ha hjälp att få en – i perioder – prunkande o lättskött trädgård med blomning i orange, aprikos och blå toner. SNITSIGs trädgårdsarkitekt tog fasta på deras energiska och varma sätt och det blev en underbart blommande trädgård med moderna former, fina materialövergångar och olika vrår för mysfika på denna vindutsatta plats. På kvällen blir trädgården som ett elegant glittrande smycke m.h.a väl avvägd belysning. Automatisk bevattning och professionell anläggning samt frånvaro av gräsmatta gör det faktiskt lättskött, trots att havet ligger 20 m bort. Bilderna är tagna då trädgården bara är några månader gammal så rumskänslan kommer med tiden att öka.

01-snitsig-tradgard-och-landskap-tradgardsarkitekt-raa-rum-utemiljo-stil

Villa Råå IV

En familj på Råå ville utveckla sin gröna miljö till att bli något lite mer arbetat, men stilfullt och blommande. En önskan om att även få pyssla lite och njuta i olika rum hade grott – så att säga. Här gäller raka linjer och att bygga lite på höjden då ytan är relativt begränsad, som så ofta i detta mysiga fiskeläge Råå. På bilderna är allt, som vanligt, nyplanterat så rumskänslan kommer öka med tiden. Det gulaktiga lärkträet kommer bli silvergrått. Så här blev det…